Logboek

Voor nog meer foto’s en verslagen kijk dan ook eens op www.eindespoor.nl

Vader en zoon weekend 2014
15-02-2014, Auteur, Tom van den Ham (Vaandrig)

Even een paar daagjes er tussen uit, wie wil dat nou niet? Dat werd geregeld hoor!
Vliegmaatschappij QXC had een trip georganiseerd naar een exotisch oord. Een weekend met alleen maar mannen om echte mannen dingen te doen.

Van te voren hadden alle deelnemers een informatie folder gekregen waarin ook de vlieg tickets in zat.
Toen iedereen aanwezig was kon het in checken beginnen bij de balie. Na het inchecken kon men instappen in de Bell Boeing V-22 Osprey, een helikopter wat er eigenlijk uitziet als een vliegtuig.

Bijna klaar voor vertrek. Maar nog eerst moest de co-piloot nog even naar de wc waardoor er een kleine vertraging opliep. Maar gelukkig was er daardoor wel even
tijd om koffie en thee en limo rond te brengen. Terwijl iedereen van zijn drinken genoot kregen ze nog even snel wat veiligheid instructies. En het opstijgen kon gaan beginnen. Wat we echter niet hadden verwacht. Is dat we die veiligheid instructies ook echt zouden moeten gaan volgen! En dan met name de nooduitgang. Want al snel brak er brand uit en vloog één van de twee wieken weg. Gelukkig kwam toch nog iedereen op tijd de helikopter uit. Via de nooduitgang (wat nog niet zo gemakkelijk was omdat er hier en daar iets in de weg lag). En kon iedereen via een touwladder de V-22 Osprey verlaten.

Al snel werd er een pakket (lading 1 van de 2?) gevonden die gedropt was met allemaal tenten erin. Gelukkig maar want het weer zag er niet zo heel veel belovend uit. Dus gauw de tenten opgezet. Wat bleek toen de tenten stonden …. de piloot was verdwenen! gelukkig was die al snel gevonden. De piloot lag in het bos aan een parachute. Die had de verkeerde hendel over gehaald, namelijk die van de schietstoel, handig!
Na vertelt te hebben wat er precies gebeurd was. Bleek dat hij niets af wist van het gedropte parket met tenten! Heel raar. Op dat moment werden we afgeleid door een vaag licht. Licht op een onbewoond eiland…. hmmm dat klopt natuurlijk niet. Dus dat licht maar gelijk gevolgd. En zo kwamen we uit bij lading 2 van de 2.
In deze lading zaten geen tenten maar allemaal eten! D.m.v. een spel hebben we het eten verdeelt over iedereen door het recht van de sterkste. Na het einde van het spel waren de vaders ineens (bijna) allemaal verdwenen.
Heel vaag, eerst maar eens even alles op een rijtje gezet. Eerst neer gestort, op een rare manier wat haast onmogelijk is, dan de gevonden pakketjes waar de piloot niets van afwist en wat erop leek dat die van te voren gedropt waren. En nou de verdwenen vaders

. Hier klopt iets niet en misschien weten de vader wel van meer! Snel de vader opgespoord. En een verhoor techniek bedacht en een aanvals-tactiek bedacht. Waarna we de vaders in elkaar gebutst hebben. Wat bleek, de vaders hebben de helikopter van te voren gesaboteerd en die verdachte ladingen gedropt. Want ze vonden het wel een goed idee om wat langer van huis te zijn en geen gezeur te hebben van moeder de vrouw, en omdat de meeste toch wel vergeten waren een kado voor valentijnsdag te kopen. Dus tja die zagen een weekje weg wel zitten. Na afgesproken te hebben dat de vaders niet meer zulke rare fratsen uit te spoken. Zodat wij gewoon van onze vakantie konden gaan genieten. Terug bij de helikopter hebben we nog een kop soep bij het vuur naar binnen gewerkt en konden we gaan slapen.

 

Zaterdag ochtend, na een onrustige nacht (met veel verkenners die wakker waren) hebben we wat ochtend gymnastiek gedaan. Hierna konden we met zijn alle genieten van een heerlijke bord havermout pap! En ja, ook de vaders vonden de havermout erg lekker 🙂

Na een paar potjes

vette haas en Hollandse leeuwen, wat er erg fanatiek aan toe ging! (met name door de vaders)

Konden we al weer aan onze lunch beginnen. De lunch bestond uit een soort oven schotel wat gemaakt werd in de Dutch oven. Hiervoor moest natuurlijk wel eerst fik worden gestookt. Na het eten en het opruimen van de goed gelukte en heerlijk smakende lunch. werd het toch wel tijd om eens te kijken hoe we weer terug zouden gaan vliegen. De piloot en de man van de technische dienst gingen de helikopter inspecteren en kijken naar de mogelijk heden. Helaas kon de helikopter niet meer gemaakt worden. Maar gelukkig

werd er toch wel een oplossing bedacht. Weliswaar een gek idee maar toch wel de moeite waard om het te proberen.

De wint stond namelijk gunstig en er stond ook een stevige windt dus het leek wel mogelijk. Namelijk om d.m.v. vliegers de helikopter op te laten stijgen en zo terug te vliegen. En het werkte ook nog. Gelukkig maar! anders waren we nooit terug gekomen natuurlijk!

Uiteindelijk een kamp met heel veel vaders/ooms en zonen, veel gedaan, veel beleeft, en veel lol gehad!

 

Kerstviering 2013 
21-12-2013, Auteur, Tom van den Ham (Vaandrig)

Ook dit jaar, net als alle voorgaande jaren hebben we met de hele groep weer de kerstviering gevierd. Dit jaar georganiseerd door de rowans.

Na eerst een paar potjes Vette kerstman gedaan te hebben met iedereen. Konden we naar een ietwat moderne versie van het kerst verhaal kijken. Een toneelstuk dat de rowans uitvoerde. Echter toen Maria aan Jozef vertelde dat ze zwanger was. Was Jozef zo van slag dat hij weg liep om het nieuws te verwerken. Gelukkig was Jozef gek op koekjes en konden we het spoor van koekjes volgen om Jozef terug te vinden. Bij Jozef aangekomen, bleek hij zelf niet meer terug te kunnen lopen omdat hij last had van zijn been. Wij, Jozef terug gebracht met de brancard. Waren Maria en Jozef zeer blij elkaar weer te zien. Maria had een wonder middel voor zere benen, namelijk chocolade melk!!! Toen bleek iedereen wel last te hebben van een zere been. Heel raar… Na nog een paar kerst liedjes te hebben gezongen kon het toneel stuk weer verder gaan. En kwamen Jozef en Maria in de stal terecht. En werd Jezus op een bijzondere en opvallende manier geboren.

De herders werden tijdens hun discussie over welk meisje nou het leukste was, gestoord door de engel. Waarna ze ook richting de stal liepen om het nieuw geboren kind te aanschouwen. Ook de wijzen waren ondertussen aangekomen bij de stal waar ze hun kado’s presenteerde, namelijk tentharingen, koffie en suiker. Waar Jozef en Maria toch wel heel blij om waren.

Na dit toch wel bijzondere verhaal hebben we nog een paar spellen gedaan Hollandse kerstmannen en Beun je buurman.

Het was een zeer interessant kerstverhaal en een gezellige middag!

Laatste woorden, Vaandrig Kees
14-12-2013 Auteur, Kees Bouw 

Hallo allemaal.

Mij is gevraagd om een stukje te schrijven omdat ik de verkenners heb verlaten.

Het was na iets meer als 6 jaar en dus ook 6 zomerkampen lastig om de beslissing te nemen om met de verkenners te stoppen en naar de rowans te gaan.
Niet dat ik de verkenners niet leuk meer vond, maar het is tijd voor wat anders.
Het was leuk om opkomsten te draaien met een altijd enthousiast leiding team en een hele bult drukke verkenners  die ik altijd met veel plezier heb geplaagd (en zal blijven plagen).
Bij deze wil ik jullie dan ook bedanken (de leiding en de verkenners) voor een hele mooie periode en hoop dat jullie ook zonder mij met net zo veel plezier het spel der verkenners mogen spelen.
Gegroet:
Kees

Verslag, afscheid vaandrig Kees
14-12-2013 Auteur, Tom van den Ham (Vaandrig)

Afgelopen zaterdag was de laatste opkomst dat vaandrig Kees mee zou draaien als verkenner leiding.

Met de verkenners hadden we een afscheid opkomst voorbereid. We zouden per patrouille een post voorbereiden. Wat Kees zou moeten uitvoeren om te bewijzen dat hij wel ”verkenner” genoeg was om bij de verkenners weg te kunnen gaan. Maar natuurlijk liep dat niet helemaal volgens plan.

 Tijdens het potje rugby dat we speelden aan het begin van de opkomst. Kwamen er een paar rowans om te vragen of ze iets mochten lenen uit de verkenner berging.
In goed vertrouwen gaf Mark de sleutel mee aan de rowans.
Na het spannende potje rugby dat eindigde met gelijk spel, werd er uitgelegd wat we zouden gaan opbouwen voor Kees zijn afscheid. Bleek dat we de berging niet in konden. Want de rowans hadden de sleutel nog. Dus met alle verkenners naar het rowan hok. Na een heftige woorden wisseling, want de rowans ontkende de sleutel nog  te hebben. Maar wat bleek nadat we de eerste de beste rowan onderste boven hielden. Hun hadden nog wel de sleutel,

want die viel gewoon uit de onderstebovenhangende rowan uit zijn zak.
Wij weer blij, en terug naar de berging. In de berging ontbraken een aantal dingen die wij nodig hadden voor onze onderdelen, de kabelbaan en nog een aantal andere dingen.
Maar hé, dat klopt niet!!! dan maar weer terug naar de rowans, misschien weten dien meer!
Maar terug in het rowan hok, geen spoor van de rowans te vinden… Of toch wel, na iets verder zoeken vonden we een kladblok waarin de rowans hun programma hadden opgeschreven.
Kabelbaan bij de heuveltjes
Spullen jatten van de verkenners 
Er stond nog wel iets meer op maar dat was niet meer leesbaar.
1+1=2 dus met alle verkenners hup, naar de heuveltjes.
Bij de heuveltjes een aantal jongens vooruit gestuurd met een smoes om de boel te verkennen en te kijken wat de rowans van plan waren.
dit bleek niet veel goeds te zijn. Dus, werd het hoog tijd om de rowans een lesje te leren. Zodat ze voortaan van onze spullen af  blijven.
Na een heftige strijd bleken de rowans ook zulke gave spullen te willen hebben en doen net als de verkenners.
Uiteindelijk hebben we een deal gesloten met de rowans.
Kees zou toch stoppen met de rowans, als hij nou eens naar de rowans zou gaan als rowan begeleiding. Dan zou hij hun kunnen helpen met zijn jarenlange ervaring als materiaal meester van de verkenners, dan kan hij ook gelijk een oogje in het zeil houden.
Na afloop, hebben we Kees toch nog even kunnen lenen van de rowans. Om echt afscheid te kunnen nemen van Kees.
Na een speech van de PL’s en een afscheids kado aan Kees te hebben geven en de traktatie van Kees.
Konden we deze niet geheel volgens plan gelopen, maar toch wel leuke middag afsluiten.

Erfenis oud oom Cor, Weekendkamp 6/7 maart 2009..
29-11-2008 Auteur: Maurits Meijer.

Verslag ouders en zoon middag.
29-11-2008 Auteur: De vader van Martijn de Goffau.

Verslag Weekendkamp bij OPV Schoonoord.
2 en 3-02-2007 Auteur: Marcel Staal.

Verslag Hakken en vuren
30-09-2006 Auteur: Lieuwe Cusveller

Afscheid Hopman Wouter
15-03-2006 Auteur: Wouter van den Berg

Verslag kaderkamp – het binnenveld
05-11-2005 Auteur: Tom van de Ham (pl)

Verslag kaderkamp – het binnenveld
05-11-2005 Auteur: Peter van de Weeterloo (apl)

Waarom wil je bij het kader?
24-09-2005 Auteur: de kaderleden

Verslag zomerkamp Beckum
00-08-2005 Auteur: Ide André (pl)

Verslag Regionale Scoutingwedstrijden
15-04-2005 Auteur: Ide André (pl)

Verslag ‘Golden Power’ kaderkamp
29-11-2003 Auteur: Wouter van den Berg (Hopman)

Verslag JOTA-weekend
18-10-2003 Auteur: Wouter van den Berg (Hopman)

Boskurt II, een kamp voor de leiding
16-03-2003 Auteur: Wouter van den Berg (Hopman)

Verslag Troepweekend – Stropers
14-12-2002 Auteur: Wouter van den Berg (Hopman)

Verslag zomerkamp Garderen
00-07-2002 Auteur: Marijn van de Worp (pl)

Knokspel ‘Dreigmail’
23-02-2002 Auteur: Wouter van den Berg (Vaandrig)

Knokspel door Rowans
01-12-2001

Verslag Griezelkamp
17-02-2001 Auteur: Wouter van den Berg (Vaandrig)

Knokspel ‘Sinterklaas’ – troepkamp
04-12-1999

Troepweekend – knokspel ‘Animal Liberation Front’
20-11-1999 Auteur: Wouter van den Berg (Vaandrig)

Wereld Jamboree Chili
18-10-1998 Auteur: Dennis Hut (verkenner)

Fort Boyard
08-11-1997 Auteur: Bram Brouwer (verkenner)

HIT Kortenhoef
30-03-1997 Auteur: onbekend

Moeder-zoonkamp XQC
22-03-1997 Auteur: Maarten Bouwman (verkenner)

Afscheid Nel
30-11-1996 Auteur: Bart Onnink (verkenner)

Herfstkamp
09-11-1996 Auteur: Sander van den Berg (verkenner)

Geheime missie Ginkelse hei
02-11-1996 Auteur: Maikel Kieft (verkenner)

Boos
02-11-1996 Auteur: Maarten Bouwman en Elwin Staal (verkenners)

Uitleggen
26-10-1996 Auteur: Elwin Staal (verkenner)

Torens maken
12-10-1996 Auteur: Alfons Dreschler (verkenner)

Verslag kaderkamp
04-10-1996 Auteur: Bram Brouwer (verkenner)

Verslag kaderkamp
04-10-1996 Auteur: Roy Kieft en Maarten Bouwman (pl en apl)

Verslag kaderkamp
04-10-1996 Auteur: Bram Brouwer en Henk-jan Laanstra (verkenners)

Ede Mondiaal
28-09-1996 Auteur: Bram Brouwer (verkenner)

Verslag zomerkamp Maarsbergen
20-07-1996 Auteur: Maarten Bouwman (verkenner)

Voorbereiding
06-07-1996 Auteur: Gertjan Melgers en Bram Brouwer (verkenners)

Kompasschieten
29-06-1996 Auteur: Jelmer Gijsbertsen (verkenner)

Schuin
28-06-1996 Auteur: Roy Kieft (verkenner)

Scoutinggebruiken
22-06-1996 Auteur: Roy Kieft (verkenner)

Knokspel IRT
08-06-1996 Auteur: Maarten Bouwman (verkenner)

Knopen enzo
01-06-1996 Auteur: Maarten Bouwman (verkenner)

Knopen
01-06-1996 Auteur: Jelmer Gijsbertsen (verkenner)

Abseilen
25-05-1996 Auteur: Roy Kieft (verkenner)

Butsspel
18-05-1996 Auteur: Bart Onnink (verkenner)

Bezoek Airbornmuseum
17-05-1996 Auteur: Maikel Kieft en Martijn vd Berg (verkenners)

Jubileumdag
11-05-1996 Auteur: Bart Onnink (verkenner)

Expositie Kernhem
11-05-1996 Auteur: Walter Hoolwerf (verkenner)

Districtswedstrijden DSW
27-04-1996 Auteur: Roy Kieft (verkenner)

Vader-zoonweekend
17-03-1996 Auteur: David gebbink (verkenner)

Asielzoekers
15-03-1996 Auteur: Jelmer Gijsbertsen (verkenner)

EHBO
07-03-1996 Auteur: Maikel Kieft (verkenner)

EHBO
07-03-1996 Auteur: Coert Metz (verkenner)

De Koning Doolaard knokpartij
02-03-1996 Auteur: Roy Kieft en Elwin Staal (verkenners)

Het kamp – knokspel Amadeus
11-01-1996 Auteur: Remy Meeuwse (verkenner)