Je Uniform:

Op deze pagina kan je zien hoe je unform eruit ziet en waar de insignes thuis horen.

Groepsnaambandje

Op dit bandje staat de naam van onze scoutinggroep namelijk ‘Scouting Pieter Maritz’. Zo kan iedereen zien bij welke groep je hoort. 

Het bandje bevestig je op je bovenarm tegen je schouder aan. Hieronder kunnen alle overige badges en evenement badges.

Patrouillelinten

Deze linten laten zien in welke patrouille je zit. De linten kan je bevestigen aan het lusje op je schouder. Elke patrouille heeft zijn eigen kleuren combinatie.

Arenden  – Groen/ Zwart
Valken     – Bruin/ Oranje
Sperwers – Geel / Bruin
Uilen       – Blauw/Blauw

Funbadge / Evenementenbadge

Het kan zijn dat je na het deelnemen aan een kamp of evenement een badge krijgt. Ook bestaan er verschillende ‘fun’badges deze kunnen allemaal op deze arm. 

Vaardigheidsinsignes

Tijdens je verkennertijd kan je verschillende vaardigheidsinsignes verdienen. Deze kunnen op je rechterarm. 

Er zijn  3 verschillende niveau’s van makkelijk naar moeilijk is dat: Oranje – Basisniveau, Rood – Verdiepingsniveau en Paars – Specialisatieniveau. 

Blauwe das - Marine Blauw

Onze das is marine blauw. Wij zijn de enige in de regio met deze kleur das. De das draag je met een dasring deze kan je kopen of zelf maken van paracord. De das wordt bij onze groep onder de kraag gedragen. 

Instalatieteken

Dit insigne is het bewijs dat je geinstaleerd bent. Het gele klaverblad staat symbool voor alle meisjes op scouting en de paarse lelie voor alle jongens. 

In de lelie zie je 2 sterretjes met elk 5 punten. Dit verwijst naar de 10 geboden. De paarse kleur staat voor scouting wereldwijd. Dat in de platteknoop verbinding vind aan de onderkant.  

Regio Neder Veluwe Badge

Boven je linker borstvakje vind je de regio Neder Veluwe badge. Deze wordt ook wel het ‘haasje-over’ genoemd. 

Beige Scoutfit

De verkenners dragen een beige uniform. Dit uniform wordt ook wel scoutfit genoemd. De mouwen stropen we naar binnen op. Zo zijn wij altijd bereid. Het uniform dragen wij in onze broek. en wordt aangevuld met een zwarte baret. 

Blauwe Broek

Een (donker) blauwe broek is het netste onder een uniform. Spijkerbroeken van spijkerstof zijn prima geschikt voor alle scouting avonturen. 

X-Teken

Een zeldzaam insigne waar er niet veel meer van zijn in Nederland. Er is een groene en beige variant. De groene is voor de welpen en de beige voor de verkenners. 

Het X-teken staat voor een christelijke scoutinggroep. De kleur geeft aan bij welke speltak je lid bent.