Wie zijn wij

Hoi, Wij zijn de verkenners van de Pieter Maritz groep uit Ede.

Wij zijn de verkenners. Jongens van 11 t/m 15 die elke zaterdag gave dingen beleven. Zo leren wij allerlei scoutingtechnieken. De troep wordt aangevuld met een aantal leiding. De actuele leiding is te vinden bij het contact.

De verkenner leeftijd is een leeftijd van ontwikkeling. Binnen het leiding team zijn wij ons hier van bewust. We leren de jongens dingen door te doen en laten ze zien wat ze al goed kunnen. Verkenner zijn doe je niet alleen, maar met elkaar. Er is altijd een verkenner die een scoutingtechniek iets beter kan dan jij. Binnen het leiding team zien wij het als onze primaire uitdaging om de verkenners dingen van elkaar te laten leren. Verkenners zijn klaar voor de maatschappij, nu en later. Wij helpen de verkenners kritisch te zijn en leren ze omgaan met elkaar en andere.

Alle verkenners en leiding bij elkaar noemen we een troep. binnen deze troep zijn 4 patrouilles. Een Patrouille is een klein groepje verkenners van 5 t/m 8 man sterk. Binnen deze Patrouille stellen wij een PL en een APL aan. Deze twee verkenners zijn de Patrouille leider en de Assistent Patrouille leider. Zij zijn het aanspreekpunt voor de leiding en de leiders van de Patrouille. Elke Patrouille heeft zijn eigen naam.

De Pieter Maritz groep is een protestants-christelijke groep. Dit betekent dat leiding en bestuur trachten te werken vanuit een positief christelijke levensvisie. Van onze jeugdleden (de verkenners) wordt echter geen wekelijkse kerkgang o.i.d. geëist. Wél verwachten wij dat zij onze gebruiken (zoals gebed bij opening en sluiting, bidden voor het eten, kerkbezoek e.d.) respecteren.

Contact met de ouders van de verkenners vinden wij vanzelf sprekend en uiterst normaal. Heeft u een vraag of opmerking stuur ons dan gerust een mailtje of bel een van ons op.