Gisteren heeft Mark Rutte het land weer toegesproken. Het land gaat in lock-down tot en met 19 januari 2021.  Scouting Nederland heeft vandaag gekeken wat dit betekent voor scoutingopkomsten en hoe we deze gaan inrichten de komende weken. Scouting past niet binnen de smalle definitie die de overheid in deze lockdown aan sportactiviteiten heeft toegekend. Om deze reden hebben ze besloten om opkomsten niet door te laten gaan tot en met 16 januari 2021, online opkomsten zijn wel mogelijk.


De Pieter Maritz zal dit advies opvolgen. De boerenkoolfuif stond op het programma voor 2 januari 2020. Hoe graag wij ook records willen verbreken, boerenkool willen eten en mandarijnen schillen willen gooien kan dit helaas niet doorgaan op de manier zoals we gewend zijn. De organisatie is meteen aan het kijken hoe we dit online kunnen vervangen, we houden jullie hierover op de hoogte.


De opkomsten in januari zullen per speltak verschillen. De teamleiders van de speltakken zullen u op de hoogte houden als er iets georganiseerd wordt en in welke vorm.


Namens alle teamleiders, leiding en bestuur wens ik jullie veilige kerstdagen en alvast een gelukkig nieuwjaar!
We hopen elkaar snel weer te zien!